1.200 jobs komen voorlopig niet naar Willebroek

April 2, 2014 at 1:00 pm

Willebroek EMC Jobs

Willebroek EMC Jobs

De Chinezen komen voorlopig niet naar Willebroek om er een distributiecentrum met 1.200 jobs te bouwen. Groep Bernaerts zoekt daarom alternatieven.

De Chinese president Xi Jinping bezocht de voorbije dagen de Europese instellingen in Brussel. Veel meer dan de vage belofte dat China en Europa “de wil hebben om op lange termijn over een vrijhandelsakkoord te spreken”, leverde dat niet op. De Chinezen lijken alsnog niet veel zin te hebben om veel geld in België te investeren.

Ondernemer Guido Bernaerts haalde in maart 2012 een Chinese delegatie naar België, met de ambitie om aan de A12 in Willebroek een centrum op te richten waar Chinese producten zoals diepvriesfruit, dierenvoeding en zonne-energie aan Europese handelaars zouden worden voorgesteld. Maar daar komt niets van.

“We hebben de vlakte bouwklaar gemaakt, maar de eerste steen wordt nog niet gelegd”, zegt Bernaerts. “De Chinezen laten niets meer van zich horen. Ze hebben in principe nog twee jaar om dat te doen. Er is wel een Belgisch bedrijf kandidaat om op de A12 Chinese producten te verdelen die Europeanen via Chinese websites hebben gekocht. De verwachting van 1.200 jobs moet ik bijstellen, maar misschien zijn enkele honderden jobs nog wel mogelijk.”

Bron: Zita

Zoek in onze vacatures en vind uw job op Jobcorner.com.

Vind werk en jobs in Willebroek en omstreken.

Advertisements

Entry filed under: Arbeidsmarkt, België, Nederlandstalige berichtgeving, Politiek, Tewerkstelling, werken, werkplek, Work / Werk. Tags: , , , , , , .

We zijn ongelukkig op ons werk Onder het motto: Sex verkoopt


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: