Jeansmerk Levi’s schrapt wereldwijd 800 banen

March 28, 2014 at 10:01 am

Levis

Levi Strauss gaat de komende 12 à 18 maanden wereldwijd 800 banen schrappen. Dat komt overeen met 5 procent van het aantal werknemers. Dat heeft de producent van jeansbroeken gisterenavond aangekondigd. Het schrappen van de jobs maakt deel uit van een groot kostenbesparingsplan, waarbij het komende jaar tot anderhalf jaar tussen de 175 en 200 miljoen dollar (127 tot 145 miljoen euro) moet bespaard worden. Het bedrijf benadrukt dat de ontslagronde betrekking heeft op managers en andere kantoorfuncties. De 800 banen die verdwijnen, komt overeen met 5 procent van het aantal werknemers buiten de winkels en fabrieken van Levi’s.

Het bedrijf stelt in 110 landen in totaal 16.000 mensen te werk. Alle vestigingen in Amerika, Azië en Europa zijn getroffen. In die regio’s zakt de verkoop van jeansbroeken. Levi Strauss heeft wereldwijd 2.800 verkooppunten.

De producent maakte nog geen details bekend over de manier waarop de jobs geschrapt worden en welke landen getroffen worden. Het personeel wordt de komende dagen ingelicht.

Het Amerikaanse bedrijf boekte in 2013 een omzet van 4,68 miljard dollar (+2 procent) en nettowinst van 229 miljoen dollar (+59 pct).

Bron: De Morgen

Zoek in onze vacatures en vind uw job op Jobcorner.com.

Vind werk in België.

Entry filed under: Arbeidsmarkt, Nederlandstalige berichtgeving, Ontslagen, Tewerkstelling, werken, Work / Werk. Tags: , , , , .

Nieuwe vestiging Cobelguard goed voor dertig jobs Werkbaar werk


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: