Stress op de werkvloer verdubbeld in 5 jaar tijd

March 19, 2014 at 2:44 pm

stress

De helft van de Belgen vindt dat de stress op het werk in 5 jaar tijd groter is geworden. Dat blijkt uit een enquête van het Europees Sociaal Fonds en het onderzoeksbureau Trendhuis. Ook het aantal jongeren dat onder zijn of haar niveau werkt is sterk toegenomen. “De toename van de stress op het werk heeft volgens de ondervraagden vooral te maken met de gestegen werkdruk, de combinatie met een gezinsleven en een slecht management”, stelt Nathalie Bekx van Trendhuis. “Veel werknemers vragen om meer thuis te kunnen werken of met glijdende uren”.

“Opvallend is ook dat heel wat hooggeschoolde jongeren een job aannemen onder hun niveau”, zegt Bekx. “Vorig jaar was nog één op de vijf jongeren bezig met een job waar hij eigenlijk geen diploma voor nodig heeft, vandaag is dat één op de drie”.

Volgens Bekx heeft die situatie ook nog andere gevolgen. “Heel wat andere jongeren vinden geen werk omdat hooggeschoolde jongeren hun job afnemen”, zegt ze. “Dat is voor geen van beide partijen een goede zaak. Je moet dus helemaal niet verbaasd opkijken als de receptioniste van dienst drie universitaire diploma’s heeft.”

Bron: De Redactie

Zoek in onze vacatures en vind uw job op Jobcorner.com.

Advertisements

Entry filed under: Arbeidsmarkt, België, gezondheid, Nederlandstalige berichtgeving, Research, werken, Work / Werk. Tags: , , , , , , , , .

10,000 Qantas jobs could go offshore despite safety fears: unions HR Directeur populairste rol voor topvrouwen


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: