HR-specialisten gewild

March 12, 2014 at 7:21 pm

HR

De eerste twee maanden van 2014 is de vraag naar HR-professionals gestegen met 25 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Met name de overheid laat een sterk toenemende vraag zien naar HR-professionals. Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de HR-arbeidsmarkt van Yacht. De stijging van het laatste kwartaal 2013 laat niet voor alle HR-functies zo’n positief beeld zien. De vraag naar HR-managers steeg minder hard en de vraag naar HR-adviseurs liet over geheel 2013 zelfs een daling zien, ook in het laatste kwartaal van dat jaar. De verwachting is dat de vraag naar HR-adviseurs ook in 2014 niet zal toenemen. Dit als gevolg van de ontwikkeling dat er steeds meer HR-taken worden teruggelegd in de lijn en dat er operationele HR-taken worden geoutsourcet of worden opgevangen door efficiëntere administratieve processen. De groei zit dan ook in de sterk toenemende vraag naar HR-specialisten.

Overheid flinke stijging

Over geheel 2013 worden veel meer HR-professionals gevraagd bij de overheid (+18 procent). De stijgende vraag binnen de overheid richt zich met name op de HR-specialisten. Oorzaak van deze stijging is de transitiefase waarin de overheid zich momenteel bevindt. De bezuinigingsmaatregelen die worden doorgevoerd hebben als effect dat mensen een andere taak of rol binnen de overheid moeten krijgen. Dit heeft tot gevolg dat de vraag naar specialisten op het gebied van mobiliteit toeneemt. Ook ziet Yacht dat er een verandering binnen de overheid gaande is voor wat betreft de langere termijn. Thema’s als Strategische Personeelsplanning worden steeds meer opportuun door de toenemende vergrijzing in deze branche. De vraag is of de stijging van het aantal vacatures binnen de overheid in het eerste kwartaal doorzet, met het oog op de komende verkiezingen aldus de onderzoekers.

Bron: HR Praktijk
Zoek in onze vacatures en vind uw job op Jobcorner.com of meer specifiek HRM jobs.

Advertisements

Entry filed under: Arbeidsmarkt, HR / HRM, jobcorner, Nederland, Nederlandstalige berichtgeving, Research, Tewerkstelling, Work / Werk. Tags: , , , , , , , , .

37 jobs op de helling bij Philips in Kontich Werk vinden in het buitenland niet zo gemakkelijk


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: