Belgische arbeidsmarkt klaart voorzichtig op

March 11, 2014 at 10:44 am

2014_Q2_MEOS_thumb_169_1394215790_1394215790_220_124shar_c1

“Na lange tumultueuze periode klaart de hemel beetje bij beetje op boven de arbeidsmarkten. Bovendien zou het aantal opklaringen toenemen in zowel België als de rest van de wereld”, aldus Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup België-Luxemburg. “Onze ManpowerGroup Index bereikt zijn hoogste score (+3) sinds het 2e kwartaal 2012. Dat wijst op een geleidelijk herstel van het werkgeversvertrouwen. Toch blijven de vooruitzichten te bescheiden om op zich de werkloosheid te temperen – in het bijzonder van de laaggeschoolden – noch om de tewerkstelling echt opnieuw aan te zwengelen. De onzekerheid weegt nog zwaar en het herstel blijft fragiel. Concurrentiekracht en loonkosten zijn de twee zorgenkinderen van de bedrijven. Het is dan ook te begrijpen dat ze uiterst voorzichtig blijven zoals blijkt uit de recente cijfers van de uitzendarbeid.”

Geleidelijk herstel werkgeversvertrouwen in België en de wereld

  • De ManpowerGroup Index blijft stijgen en bereikt zijn hoogste score (+3) sinds het 2e kwartaal 2012.
  • Meer dan 9 op 10 Belgische werkgevers behoudt zijn personeelsbestand status-quo tussen april en juni.
  • De Waalse (+4) en Brusselse (+3) werkgevers verwachten een lichte toename van de aanwervingen, terwijl hun Vlaamse collega’s blijven steken op 0.
  • De werkgevers uit de bouwsector zijn die enige echte optimisten (+9). Positieve tewerkstellingsvooruitzichten in 4 van de 10 bevraagde sectoren.
  • De Europese arbeidsmarkt gaat erop vooruit. Slechts 3 landen op 22 voorspellen nog negatieve tewerkstellingsvooruitzichten (Frankrijk, de Tsjechische Republiek en Italië).
  • Op internationaal niveau zijn de tewerkstellingsvooruitzichten positief in 38 van de 42 bevraagde landen en gebieden. Dat is het sterkste resultaat sinds zes jaar.

Bron: Manpower

Zoek in onze vacatures en vind uw job op Jobcorner.com.

Advertisements

Entry filed under: Arbeidsmarkt, België, Nederlandstalige berichtgeving, Research, Tewerkstelling, Work / Werk. Tags: , , , , , , , , .

Tucson going after Tesla’s 6,500 new jobs #Tesla #ElonMusk #Tucson 37 jobs op de helling bij Philips in Kontich


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: