Telewerk bij de federale overheid fors gestegen

March 8, 2014 at 7:10 pm

telewerken2

Telewerk bij de federale overheid zit in de lift. In januari 2014 maakten 6.132 medewerkers van de federale overheid van de mogelijkheid gebruik. Dat is een stijging met 62 procent tegenover 2012. In 2007 waren er slechts 490 telewerkende federale ambtenaren.

Telewerk is populairder bij vrouwen dan bij mannen. 3.787 vrouwen en 2.345 mannen zijn telewerkers. 3.377 onder hen werken vanuit Vlaanderen, 2.076 werken vanuit Wallonië en 664 telewerkers hebben Brussel als basis.

Deze positieve tendens is een gevolg van het stimulerende beleid dat de federale overheid de voorbije jaren heeft gevoerd omtrent telewerk, zegt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V). Zo openden in december 2013 zes federale overheidsdiensten 22 satellietkantoren over het hele land.

“Telewerk hoort bij een moderne overheid. Wat telt, zijn de resultaten van onze ambtenaren en niet waar ze die behalen. Telewerk biedt tal van voordelen: de huurfactuur voor de federale overheid daalt. Het is goed voor het milieu. Voor vele overheidsmedewerkers betekent dit ook een beperking van de soms lange pendeltrajecten. Maar bovenal: voor vele federale ambtenaren leidt telewerk tot een beter evenwicht tussen werk en privéleven”, zegt Bogaert.

Bron: De Redactie

Zoek in onze vacatures en vind uw job op Jobcorner.com

Advertisements

Entry filed under: België, gezondheid, Mobiliteit, Nederlandstalige berichtgeving, Overheid, Tewerkstelling, werkplek, Work / Werk. Tags: , , , , .

Ouderschapsverlof – Berekening van een beschermingsvergoeding volgens het Hof van Justitie van de Europese Unie Economy adds 175,000 jobs, beating forecasts


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: