4,8 miljoen banen door app-markt in Europa

February 13, 2014 at 3:15 pm

Neelie Kroes App

De markt voor applicaties voor mobiele communicatie zal tegen 2018 bijna vijf miljoen nieuwe banen creëren, maar er moeten dan wel voldoende mensen in die sector gevormd worden, waarschuwt de Europese Commissie.

EU-commissaris voor Nieuwe Technologieën Neelie Kroes heeft het studiebureau Gigaom Research een onderzoek laten uitvoeren over de snelle groei op de markt van apps, de applicaties voor mobiele toepassingen. Het gaat zowel om mobiele telefoons als tablets.

Volgens de resultaten zou die markt de volgende jaren exponentieel stijgen. De omzet zou stijgen van 17,5 miljard euro nu tot 63 miljard euro tegen 2018.

In diezelfde periode zou het aantal banen in de sector van de apps stijgen van 800.000 tot 4,8 miljoen mensen. Het gaat dan om ontwikkelaars, maar evenzeer om mensen in ondersteunende bedrijven of commerciële functies.

Volgens EU-commissaris Kroes is de app-markt een speerpunt geworden in de IT-sector in Europa en zal dat de komende jaren enkel nog belangrijker worden.

De studie waarschuwt echter wel dat de sector nu al kampt met een tekort aan degelijk geschoold personeel. Zakenlui klagen daar al langer over, maar tegelijk kunnen de Europese bedrijven geen gelijke tred houden met de Amerikaanse, ook niet op het vlak van salarissen. Ook zijn vrouwen met 9% ondervertegenwoordigd in de sector van app-ontwikkeling.

Nog een punt van zwakte is dat het G4-netwerk in Europa te traag wordt uitgerold en dat de platformen van iOS van Apple, Android van Google en Facebook onvoldoende op elkaar zijn afgestemd.

Bron: VRT De Redactie

Vind uw job op Jobcorner.com en meer specifiek jobs in de app-markt en het ontwikkelen van mobile applicaties.

Advertisements

Entry filed under: Employment, Nederlandstalige berichtgeving, Research, Technology, Tewerkstelling, Web 2.0, Work / Werk. Tags: , , , , , .

5,7 miljoen jobs in hernieuwbare energie The app opportunity and the positive impact on jobs


Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Volg me op Twitter

Categories

Feeds

Follow The Jobcorner Blog on WordPress.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com

Jobcorner.com


%d bloggers like this: